K&H Annala Oy


Olipa kerran Huopatehdas joka aloitti toimintansa Lankilankosken rannalla 1917 Juho Annalan toimesta.

Juho Annalalla oli liikeidea. Hän halusi jalostaa kotoisasta lampaanvillasta huopaa, jota voitiin käyttää mitä moninaisimpiin tarkoituksiin, niinpä hän perusti tehtaan. Tehdas perustettiin kauniille paikalle, Lankilankosken vehreään maisemaan. Uuden tehtaan valmistuttua 1924 huovan valmistuksen rinnalla aloitettiin myös langankehruu ja kutominen. Sodan aikana Annala oli myös armeijan varustajana ja toimitti rintamalle huopia sotilaiden käyttöön. Päätuotteeksi tehtaassa muodostuivat huopatossut, joiden menekki ja tuotanto jatkuivat aina vuoteen 1952 saakka.

Sodan jälkeen ajat muuttuivat ja vaurastuva kansakunta tarvitsi runsaasti huonekaluja ja niihin päällisiä. Tossutehtailijan pojat Heikki ja Kalle Annala vastasivat tähän tarpeeseen ja perustivat K&H Annala Oy:n ja aloittivat toden teolla huonekalukankaiden kutomisen vuonna 1955. Aluksi toimittiin tossutehtaan tiloissa ja 1964 rakennettiin uusi tehdasrakennus.Konekantaa uusittiin ja 1970 oli salissa kokonaan automaattinen koneisto.

1980- ja 1990 – luvuilla suosittuja olivat plyysikankaat, joita Annalassa kudottiin kilometri toisensa jälkeen. 1990 – luvun loppupuolella trendi vaihtui ja plyysin myynti loppui kuin seinään. Tilanne oli todella paha kun Kallen poika Vesa Annala tarttui ohjaksiin. Lisä murhetta toi Suomen talouden romahdus, joka kasvatti velkataakkaa entisestään. Ahdingosta kuitenkin selvittiin ja yrityksen kehitys saatiin nousujohteiseksi.

Tänä päivänä Annalan kutomo on valmistanut jo yli 60 vuotta korkealaatuisia sisustuskankaita kotien ja teollisuuden tarpeisiin. Tehtaan johdossa on Hanna Kortesoja ja yritys toimii jo neljännessä polvessa. Annalan asiakaskunta koostuu mm. verhoilijoista, huonekalutehtaista, vene – ja autoteollisuudesta, hotelleista, julkisista tiloista sekä tavallisista kodeista.

Annala on ainoa jäljellä oleva suomalainen huonekalukankaita valmistava yritys ja haluamme palvella asiakkaitamme seuraavatkin 60 vuotta valmistamalla laadukkaita kankaita vastuullisesti valmistettuna. Annala kutoo ainoastaan Suomessa ja tekee kokonaisvaltaista työtä kotimaisen tuotannon eteen.

Annala kutoo tarinoita elämänlangoista, jokaiseen kotiin, jokainen päivä..