VASTUULLISUUS

ANNALA X LUONTO

Yhteiskunnassa noussut keskustelu ympäristöstä, sen suojelemisesta ja arvostuksesta sai myös meidät pohtimaan asiaa omalta kantiltamme. Onnellisina voimme todeta, että ekologisuus on ollut meille itsestäänselvyys jo yli vuosikymmenen ajan. Lisäaineettomat kankaat valmistamme vastuullisesti Suomessa.

ANNALAN KUTOMO

Tehtaamme ja koko tuotantomme on Lapualla. Olemme vaihtaneet lämmitysmuotomme öljystä suomalaiseen hakkeeseen jo reilu kymmenen vuotta sitten. Kaikki sähkö, jota käytämme, on tuotettu jo viimeiset kolme vuotta 100% vesivoimalla. Tehtaamme myös lämpenee koneista tulevan lämmön avulla ja lämmöksi muuttuu mm. kaikki kudonnassa sivutuotteena syntyvät reunajätteet. Pahvit ja metallit kierrätetään ja valaistus on muutamien vuosien aikana vaihdettu lähes kokonaan led-valoiksi.

LÄHELLÄ TUOTETTU JA VALMISTETTU SUOMESSA

Kudomme kaikki kankaamme itse Lapualla. Asiakkaamme ovat suomessa ja ruotsissa sekä lähellä Euroopassa. Kuljetukset tapahtuvat rekkarahdilla, jolloin pitkiä ympäristöä kuormittavia lentomatkoja ei tarvita.

LUONNOLLINEN VALINTA

Suosimme luonnonmateriaaleja, niiden miellyttävän tunnun ja hyvien luontaisten ominaisuuksien vuoksi. Villan kyky hylkiä likaa ja hyvä kulutuksenkestävyys ovat tärkeitä ominaisuuksia verhoilukankaan valinnassa. Myös puuvilla ja pellava ovat kestäviä luonnonmateriaaleja, niiden ulkonäkö antaa kankaalle oman luonteensa ja ylellisen, aidon materiaalitunnun.

MATERIAALIN ALKUPERÄ JA KANKAAN VALMISTUS

Kankaat kudomme materiaaleista, jotka ovat itsessään niin hyviä, etteivät ne vaadi liima- tai massapohjauksia. Pyrimme välttämään kaikkien jälkikäsittelyaineiden lisäämistä kankaisiimme emmekä näin ollen palosuojaa tai laita likaahylkivyyskäsittelyjä kuin erityispyynnöistä.

Kaikki kankaissamme käytettävät langat tulevat Annalan kutomolle Euroopasta muutaman päivämatkan päästä. Villalangat toimitetaan Itävallasta, pellavasekoitteet ja kierrätetystä kuidusta valmistetut polyesterifilamentit Belgiasta sekä puuvilla- ja chenillelangat Italiasta. Tämän takia langoistamme ei löydy homeensuoja-aineita, joita tekstiileihin usein joudutaan lisäämään pitkien laivamatkojen takia.

Kaikilla langoillamme on seuraavat sertifikaatit:
Öko-Tex: joka takaa, että tuotteessa ei ole haitallisia torjunta-aine-, raskasmetalli- tai formaldehydijäämiä.
Bluesign: jonka myötä kuluttaja voi luottaa materiaalien vastuulliseen käyttöön sekä tuotantoprosessin ympäristöystävällisyyteen ja turvallisuuteen.
Näiden lisäksi villalankatoimittajaltamme löytyy seuraavat sertifikaatit:
Mulesing-vapaa: Lampaille, joilta villa kerätään, ei olla suoritettu kivuliasta mulesing toimenpidettä.
REACH (lyhenne sanoista Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals): Valmistuksessa käytetään vain Euroopan alueella hyväksyttyjä ja rekisteröityjä kemikaaleja.
R-W-S (responsible wool standard certified) varmistaa, että villa tulee vastuullisilta viljelijöitä, jotka huomioivat lampaiden, työntekijöiden ja maaperän hyvinvoinnin.
GOTS (Global Organic Textile Standard): Tekstiilin ekologisuuden ja eettisyyden sertifikaatti. Sertifikaatti huomioi koko elinkaaren, aina raaka-aineen viljelystä lopputuotteeseen asti.
ISO 9001:2015, 14001:2015, 50001: Tuotteen laadun, ympäristön ja energian hallinnan sertifikaatit.

VASTUULLISUUSTEKO

Kotimainen valmistus, yrittäjyys ja työpaikkojen säilyminen maaseudulla vielä tulevaisuudessakin, on paikallisen kankuriperinteen ja ammattitaidon jatkumisen edellytys. Tuotantomme läpinäkyvyys ja varmuus tuotteidemme laadusta ja kemikaalittomuudesta ovat meille kilpailuvaltteja, joita haluamme korostaa. Avainlippu ja Design from Finland-merkit tukevat kuluttajien valintaa heidän etsiessään kotimaista tuotetta. Työllistämme lisäksi lähialueellamme suomessa mm. langan ja kankaan värjäykseen erikoistuneita yrityksiä.

Kehitys jatkuu edelleen. Tällä hetkellä pyrimme löytämään pakkausmateriaalin, joka kuormittaisi ympäristöä mahdollisimman vähän, suojaten kuitenkin kauniita kankaitamme kuljetuksen tuomilta rasituksilta.

Tee sinäkin ympäristöteko ja osta luontoystävällistä suomalaista kangasta!